Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, 8 kilometre uzunluğunda, 3 metre derinliğinde ve 7 metre genişliğindeki gizemli su kanalı, aylardır kim tarafından ve neden açıldığı bilinmeyen bir sır olarak duruyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, bu duruma dikkat çekerek, yetkililerin yanıt verememesi karşısında şaşkınlığını dile getirdi.

İzmir’in lider havuz yapım firması Pekcan Havuz’un başarı hikayesi İzmir’in lider havuz yapım firması Pekcan Havuz’un başarı hikayesi

"Bu Kanal Akıl ve Mantıkla Açıklanamaz"

Mahmut Şahin, kanalı kimin açtığının halen belirlenemediğini, mera arazisinin ortasından geçen bu kanalın ne Tarım İl Müdürlüğü'ne ne de Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait olduğunun kabul edilmediğini söyledi. Şahin, "Bu kanal 8 kilometre boyunca uzanıyor, 5 bin kamyon toprak çıkarılmış ama nereye götürüldüğü bilinmiyor. Kimse sorumluluk üstlenmiyor. Bu kadar basit bir şeyin açıklaması yapılmaz mı? Aylardır peşindeyiz ama halen kimin açtığını bilmiyoruz" dedi.

"Hayvancılık Bitecek"

Şahin, kanalın çevredeki tarım ve hayvancılığı tehdit ettiğini vurgulayarak, "Bu kanal yüzünden hayvanlar otlatılamayacak, maliyetler artacak ve hayvancılık bitecek" ifadelerini kullandı. Ayrıca, bu durumu yetkililerin umursamadığını belirten Şahin, "Devlete ve millete ait bir arazi olunca kimsenin umurunda olmuyor" diye ekledi.

"Rekorlar Kitabına Girer"

Şahin, "8 kilometrelik bir havuz açtık deseler rekorlar kitabına girerler" diyerek, bu büyük projenin sahipsiz kalmasının tuhaf olduğunu dile getirdi. Ayrıca, hayvancılığı olumsuz etkileyen bu girişimin devlet ve milletin çıkarlarına aykırı olduğunu belirtti.

Editör: İrem Nur Kaya