Kayseri'de Suriyeli bir kişinin Suriyeli bir çocuğa cinsel istismarda bulunması ile başlayan olaylarla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Zonguldak'ta kaçak maden ocağında göçük: Maden işçisi  Hasan Yılmaz yaşamını yitirdi! Zonguldak'ta kaçak maden ocağında göçük: Maden işçisi Hasan Yılmaz yaşamını yitirdi!

Kayseri'de Suriyeli bir kişinin Suriyeli bir çocuğa cinsel istismarda bulunması ile çıkan olayları provoke eden sosyal medya hesaplarında terör örgütü bağlantısı tespit edildi. Paylaşımda bulunan hesapların bazılarının PKK/KCK, bazılarının FETÖ/PDY destekçisi olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, "Kayseri'den sonra Hatay, Gaziantep, Konya, Bursa ve İstanbul başta olmak üzere 22 ilde devam eden, Suriye'nin kuzeyinde Türk güçlerinin kontrolü altındaki bölgelerde halkın gerilmesine katkı sağlayan Türkiye düşmanı unsurlar bir bir tespit edilmiştir. Sosyal medya üzerinden huzuru bozmaya yönelik hareket eden bu unsurların terör örgütleri ile bağlantıları tespit edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?
Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişi, küçük yaştaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı. Haberin duyulması sonrası, sokağa inen kalabalık gruplar belli noktalarda toplandı.

Çok sayıda Suriyeliye ait iş yerleri, ev ve araçlar ateşe verilerek zarar verildi. Toplumsal olaylar başka kentlere de sıçradı. Olaya karışan çok sayıda kişi yakalanarak gözaltına alındı.Yapılan çalışmalar sonucunda provokatif ve dezenformasyon paylaşımda bulunan hesapların bazılarının PKK/KCK, bazılarının FETÖ/PDY destekçisi olduğunu aktaran güvenlik kaynakları, bunların yanı sıra Amerika ve Almanya bağlantılı şahısların da bulunduğu ortaya çıktığını belirtti.

Editör: Nehir Durdağı