Paris 2024 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi başarıyla temsil eden milli atıcı Yusuf Dikeç, 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazandı. Bu önemli başarı, Dikeç'e 300 Cumhuriyet altını (yaklaşık 5,6 milyon TL) değerinde para ödülü kazandırdı.

Türkiye'nin Madalya Başarısı ve Ödüller

Türkiye, Paris 2024 Olimpiyatları'nı 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamladı. Yönetmelik gereği, altın madalya kazanan sporculara 1000 Cumhuriyet altını verilirken, bu yıl altın madalya kazanan sporcu olmaması nedeniyle gümüş ve bronz madalya sahiplerine ödüller verildi. Gümüş madalya kazanan sporculara 600, bronz madalya kazananlara ise 300 Cumhuriyet altını ödendi.

Trabzonspor ile Beşiktaş berabere kaldı: Visca'dan tarihi kırmızı kart! Trabzonspor ile Beşiktaş berabere kaldı: Visca'dan tarihi kırmızı kart!

Yusuf Dikeç, profesyonel ekipman kullanmadan ve rahat tavırlarıyla dikkat çekerek olimpiyatlara damga vurdu. Dikeç ve takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan, bir takım sporu kategorisinde gümüş madalya kazandıkları için her biri 300 Cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.

Türkiye ve Dünyada Olimpiyat Ödülleri

Türkiye, olimpiyat madalyalarına en yüksek para ödülü veren ülkeler arasında yer alıyor. Ancak, bu alanda zirvede yer alan ülke Hong Kong oldu. Hong Kong, altın madalya kazanan sporculara 25 milyon 422 bin TL, gümüş madalya kazananlara 12 milyon 711 bin TL, bronz madalya kazananlara ise 6 milyon 355 bin TL ödül veriyor.

Editör: İrem Nur Kaya