SPOR

Kazanın ardından geri döndü: Toprak Razgatlıoğlu, Aragon'da bakın kaçıncı oldu?

Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın Aragon ayağında ikinci oldu. Puanını 385'e çıkardı.

2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın (WSBK) 10. ayağının ilk yarışında milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, İspanya'daki Motorland Aragon pistinde üstün bir performans sergileyerek ikinci oldu. Bu sonuçla, şampiyonluk yarışında puanını 385'e çıkararak en yakın rakibi Nicolo Bulega ile arasındaki farkı 33'e yükseltti.

ROKiT BMW Motorrad takımında yarışan Razgatlıoğlu, Fransa’daki serbest antrenmanda geçirdiği kazanın ardından ilk kez pistlere döndü. Yarışa 5. sıradan başlamasına rağmen, rakiplerini geride bırakarak ikinci sıraya kadar yükseldi ve kariyerinde Aragon pistinde birinciliği elde edemese de önemli bir ikincilik elde etti.İngiliz pilot Sam Lowes'un kaza yapması ve Toprak’ın en yakın rakibi Nicolo Bulega'nın teknik arıza nedeniyle yarış dışı kalması, yarışın ilk turunun iki kez tekrarlanmasına neden oldu. Toprak, bu kaotik süreçten başarıyla çıkarak yarışın son 5 turunda İtalyan Garrett Gerloff'u geçip ikinci sıraya yükseldi ve avantajını korudu.

Ducati'nin İtalyan pilotu Nicolo Bulega’nın yarış dışı kalmasıyla birlikte Toprak Razgatlıoğlu, şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti. İtalya'dan Andrea Iannone’nin ardından ikinci sırayı alan Razgatlıoğlu, liderliğini koruyarak şampiyonluk yolundaki farkı daha da açtı.Yarış öncesi Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda, Toprak Razgatlıoğlu, pistlere dönüşünü güçlü bir performansla taçlandırmayı hedeflediğini belirtti ve “Doktor 'Riskli.' dedi diye yarışı 10. bitirecek halim yok. Ben o piste çıkınca her zaman birincilik için mücadele ederim.” şeklinde iddialı bir açıklama yapmıştı.

Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın bitimine iki ayak kala liderliğini sürdürmek ve şampiyonluk yolunda avantajını korumak için yarın Tissot Superpole ve ana yarışta bir kez daha piste çıkacak.
Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın Aragon ayağında ikinci oldu. Puanını 385'e çıkaran Razgatlıoğlu, en yakın rakibi Nicolo Bulega ile farkı 33'e yükseltti.