İtalya Serie A'nın 9. haftasında dev maçta Inter ile Juventus, Giuseppe Meazza'da karşılaştı ve 4-4 berabere kaldı. Oyuna sonradan giren milli futbolcumuz Kenan Yıldız, attığı iki golle takımına büyük katkı sağladı. Inter, 15. dakikada Zielinski'nin penaltı golüyle öne geçti. Juventus, 20. dakikada Vlahovic ile eşitliği sağladı ve 27. dakikada Weah ile öne geçti. Ancak Inter, 35. dakikada Mkhitaryan ile skoru 2-2 yaptı ve Zielinski'nin 37. dakikadaki penaltısıyla 3-2 öne geçti. İlk yarı, Inter'in 3-2'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Fenerbahçe onu gönderdiği için bin pişman oldu! Fenerbahçe onu gönderdiği için bin pişman oldu!

Kenan, Golleriyle Maçın Kaderini Değiştirdi
İkinci yarıya etkili başlayan Inter, Dumfries ile durumu 4-2 yaptı. Yedek kulübesinde başlayan Kenan Yıldız, 61. dakikada Weah'ın yerine oyuna girdi ve maçı değiştirdi. 71. dakikada farkı 1'e indirirken, 82. dakikada skoru 4-4'e getirdi. Bu sonuçla Inter 18, Juventus ise 17 puana ulaştı. Inter'de sakatlanan Hakan Çalhanoğlu derbide forma giymedi.

Derbi Tarihine Geçti
Kenan Yıldız, 19 yaşında 176 günle, Inter ile Juventus arasındaki Serie A maçlarında bir maçta birden fazla gol atan en genç oyuncu oldu ve derbinin en iyi oyuncusu seçildi. Maç sonrası açıklama yapan Kenan, “Inter gibi bir rakibe karşı geriden gelmek ve iki gol atmak kolay değil. Bunu başardığım için çok mutluyum. Hocama ve takıma teşekkür ediyorum. Bir takım gibi savaştık ve her şey yoluna gitti” dedi.

Editör: Emine Koç