Arda Güler İngiltere yolcusu! Arda Güler İngiltere yolcusu!

Serie A'nın 9. haftasında futbolseverler nefes kesen bir mücadeleye tanıklık etti. Giuseppe Meazza Stadyumu'nda oynanan ve tam 8 golün atıldığı maçta, Inter ile Juventus 4-4 berabere kaldı. Kritik müsabakada, milli futbolcumuz Kenan Yıldız, attığı 2 golle Juventus'un geri dönüşüne katkıda bulundu.

Inter, 15. ve 37. dakikalarda Piotr Zielinski'nin penaltılardan attığı gollerle öne geçti. Henrikh Mkhitaryan 35. dakikada farkı artırırken, Denzel Dumfries’in 53. dakikadaki golüyle skor 4-2 oldu. Juventus ise Dusan Vlahovic’in 20. dakikada ve Timothy Weah’in 26. dakikada attığı gollerle ilk yarıda rakibine karşılık verdi.

  1. dakikada oyuna dahil olan Kenan Yıldız, Juventus 4-2 gerideyken sahneye çıktı. 19 yaşındaki yıldız futbolcu, 71 ve 82. dakikalarda attığı iki golle takımına beraberliği getirdi ve adeta tarihe geçti. Kenan, Inter-Juventus derbisi tarihinde bir maçta birden fazla gol atan en genç oyuncu unvanını kazandı (19 yıl 176 gün).

Kenan Yıldız’ın bu performansı, Juventus taraftarlarını sevindirirken, genç futbolcunun Serie A’daki geleceği adına büyük bir umut kaynağı oldu. Maçın ardından futbolseverler, Kenan’ın bu gösterişli performansını uzun süre konuşacak gibi görünüyor.

Editör: Nehir Durdağı