Benfica’nın milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk 3 haftasında oynanan tüm maçlarda gol atarak tarihe geçti. Portekiz temsilcisinin sahasında Feyenoord’a 3-1 mağlup olduğu maçta Benfica’nın tek golünü atan Kerem, bu performansıyla Şampiyonlar Ligi’nin yeni formatında art arda 3 maçta gol atan tek oyuncu olarak rekor kırdı.

Konyaspor borcunu açıkladı! Konyaspor borcunu açıkladı!

Kerem Aktürkoğlu Rekora İmza Attı

 Harry Potter lakabıyla tanınan 26 yaşındaki Kerem, Benfica’nın Kızılyıldız, Atletico Madrid ve Feyenoord’a karşı oynadığı maçlarda gol bulmayı başardı. Böylece Şampiyonlar Ligi’nde yeni formatta ilk 3 maçta birden gol atan tek isim oldu. Bu tarihi başarı, Kerem Aktürkoğlu'nun Avrupa sahnesindeki yükselen performansının bir kanıtı olarak görülüyor.

Gol Krallığı Yarışında Üst Sıralarda

 Şampiyonlar Ligi gol krallığı yarışında 3 golle 12 futbolcuyla birlikte 3. sırayı paylaşan Kerem, zirveyi zorlamaya devam ediyor. Bayern Münih'in yıldızı Harry Kane 5 golle liderliği elinde tutarken, Barcelona’nın Brezilyalı oyuncusu Raphinha 4 golle ikinci sırada. Kerem, bu performansıyla gol krallığı yarışında adından sıkça söz ettiriyor.

Benfica’ya Skor Katkısı Sürüyor

 Sezon başında Galatasaray’dan 12 milyon Euro karşılığında Benfica’ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu, yeni takımında oldukça etkili bir başlangıç yaptı. Şu ana kadar çıktığı 7 maçta 5 gol ve 2 asist yaparak skor katkısı sağlayan milli oyuncunun Benfica ile olan sözleşmesi 2029 yılına kadar devam ediyor. Kerem'in bu performansı, Avrupa futbolunda önemli bir yıldız olma yolunda ilerlediğini gösteriyor.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı