Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına bir kez daha sert tepki gösterdi. Portekiz ekibi Benfica'da forma giyen Aktürkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Filistin'de yaşanan katliamın son bulması gerektiğini vurguladı. "Bu katliam durmalı, çocuklar yaşamalı, aileler mutlu olmalı... Artık yeter!" ifadelerini kullanan genç futbolcu, Filistin'e yönelik duyarlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

"Bir Halk Yok Ediliyor"

 Kerem Aktürkoğlu, yaptığı paylaşımda, İsrail ile Filistin arasındaki tarihsel olaylara dikkat çekti ancak şu anki durumu "bir milletin yok edilmesi" olarak nitelendirdi. Konunun hassasiyetinin farkında olduğunu belirten milli futbolcu, yaşananların bir insanlık dramı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Ölen çocuklar, ibadet yerlerinde ya da hastanelerde katledilen siviller... Buna sessiz kalmak mümkün değil."

Beşiktaş'ta Milot Rashica şoku! Beşiktaş'ta Milot Rashica şoku!

Büyük Takdir Topladı

 Futbolculuğunun yanı sıra toplumsal konulara duyarlılığıyla da tanınan Kerem Aktürkoğlu'nun bu paylaşımı, geniş yankı buldu. Sosyal medyada binlerce kişi Kerem'in sözlerine destek verirken, özellikle Filistin halkına verdiği bu cesur destek takdir topladı.

Benfica Performansı

 Sezon başında Galatasaray'dan 12 milyon euro karşılığında Benfica'ya transfer olan 25 yaşındaki futbolcu, Portekiz'de de etkileyici bir performans sergiliyor. Şu ana kadar 6 maçta forma giyen Kerem, 4 gol ve 2 asistlik katkısıyla göz dolduruyor. Benfica ile 2029 yılına kadar sözleşmesi bulunan milli futbolcu, hem sahada hem de saha dışındaki duruşuyla dikkat çekiyor.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı