CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kısa Dalga'dan Günel Cantak'a açıklamalarda bulundu.

Şubat 2025'te kurultay sürecine girecek olan CHP'de, Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday olup olmayacağına ilişkin tartışmalar devam ederken, Gerçek Gündem Ankara Temsilcisi Altan Sancar, geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında Kılıçdaroğlu'nun çevresinin, Kılıçdaroğlu'nun Şubat ayındaki kurultayda yeniden genel başkan adayı olması için girişlimlerinin olduğunu öne sürmüştü.

CHP'nin eski lideri, adaylıkla ilgili kendisine yöneltilen soruya dikkat çeken bir yanıt verdi.

2023 SEÇİM ÖZELEŞTİRİSİ

2023 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine dair özeleştirilerde de bulunan Kılıçdaroğlu, "Montaj videoları ciddiye almalıydık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayşenur Ezgi Eygi mesajı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayşenur Ezgi Eygi mesajı!

"AKŞENER'E ŞAŞIRMADIM"

İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saray'da verdiği fotoğraf için şaşırmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Sayın Akşener’i daha sonraki süreçte Saray’da görünce doğrusunu isterseniz şaşırmadım... Yaşadığımız bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz."

ÖZGÜR ÖZEL'E İNCE MESAJ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşan CHP lideri Özgür Özel'e yönelik eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Erdoğan’ın elini sıkma konusundaki düşüncemi İzmir’de dillendirdim. Demokrasiyi savunanlar, otoriter bir yapının mimarıyla tokalaşmak değil, demokrasi için mücadele etmek zorundadırlar." dedi.

GENEL BAŞKAN ADAYI OLACAK MI?

Kılıçdaroğlu, "Yeniden genel başkan olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Ben siyasi yaşamım boyunca genel başkan olacağım diye hiç ortaya çıkmadım."

Editör: İrem Nur Kaya