Klima sistemleri, iç mekanları soğutmak ve kirli havayı arındırmak için tasarlanır. Havayı bir soğutucu döngüsünden geçirerek, havadaki ısıyı alıp dışarıya vererek çalışırlar. Bu, konforlu bir sıcaklık ve nem seviyesinin korunmasına yardımcı olarak iç mekan ortamlarını daha keyifli ve üretken hale getirir. Yaz geldiğinde kapalı alanlarda klima keyfiyle dışarıdaki sıcaklıktan korunabilirsiniz.

Her alana, her büyüklükteki odaya uygun olanı bulmak mümkündür. Hatta portatif klima seçenekleri ile taşıma zorluğu yaşamadığınız, gittiğiniz her yere ve her odaya kolaylıkla taşıyabileceğiniz çeşitler de bulunur. İster duvar tipi ister daha kolay taşınabilir modellere Koçtaş web sitesinden kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Farklı Klima Türleri ile En İhtiyacınız Olan Modeli Bulabilirsiniz

Tüm modellerin çalışma sistemi genel olarak aynı şekilde ilerler. Hava bir fan tarafından sisteme çekilir ve soğuk bir buharlaştırıcı bobin üzerinden geçirilir. Soğutucu, havadan ısıyı emer ve soğumasına neden olur. Soğutucu, ısıyı dış kısımdaki bobinine aktarır. Soğuk hava bir fan tarafından odaya geri üflenir ve döngü tamamlanır. Merkezi klima çeşitleri, bir kanal sistemi kullanarak tüm evi soğutan büyük bir ünite olarak tasarlanmıştır. Pencere üniteleri ise, pencerelere monte edilen ve tek bir odayı soğutan daha küçük, kendi kendine yeten sistemlerdir. Kanalsız mini bölmeler içeren türler, soğuk havayı dağıtmak için iç üniteleri kullanan modern, enerji açısından verimli bir seçenek olarak öne çıkar.

Onu kullanmak istediğiniz alanı seçtikten sonra bu alana en uygun olanı bulabilirsiniz. Klimalar; mobil/taşınabilir, portatif, kule tipi ya da duvar tipi olarak kendi içlerinde ayrılırlar. Arçelik klima modelleri de farklı kollara ayrılarak çeşitlenir. Klasik modellerden, yeni nesil akıllı modellere kadar geniş bir yelpazeye sahiptir. Daikin klima çeşitleri de zengindir, tüm modeller farklı özellikler taşımakla birlikte, Wi-fi özelliği bulunanlar da bu çeşitler arasında yer alır. Beko klima türleri arasından ister duvar tipi, ister mobil, ister kule tipi olanı seçebilirsiniz. Klima fiyatları, seçtiğiniz modelin ve markanın özelliklerine göre farklılık gösterebilir.

Doğru Klima Seçmenin Püf Noktaları

Enerji verimliliği sağlamak için çeşitli kriterler mevcuttur. SEER Derecelendirmesi de bunlardan biridir. Mevsimsel Enerji Verimliliği Oranı (SEER), havalandırıcı sistemlerinin enerji verimliliğini ölçer. SEER, havalandırıcının gösterdiği performans ile harcadığı elektriğin ne kadar uyumlu olduğunu gösterir. SEER değerinin yüksek olması, soğutucunun enerji verimliliğini yükseltir. Büyük boyutlu üniteler enerji israfına neden olurken, küçük boyutlu üniteler evinizi etkili bir şekilde soğutmakta zorlanabilir. Evinizin veya soğutucuyu kullanmak istediğiniz odanın büyüklüğünü değerlendirerek havalandırma seçimi yapmalısınız. Temiz hava filtreleri ve bobinler hava akışını ve verimliliği iyileştirerek enerji tüketimini azaltır. Bu nedenle filtrelerin tıkanmadığından emin olmalısınız. Akıllı termostat özelliğine sahip modeller, programınıza ve tercihlerinize göre sıcaklıkları otomatik olarak ayarlayabilir.

Meteoroloji il il sağlık yardı: Gök gürültülü sağanak yağış geliyor Meteoroloji il il sağlık yardı: Gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Klima ile Tertemiz Bir Nefes Alabilirsiniz

Klimalar, tozu, poleni ve diğer havadaki parçacıkları filtreleyerek hava ka itesini iyileştirebilir. Uygun nem seviyeleri küf oluşumunu ve diğer solunum problemlerini önleyebilir. Nefes güçlüğü çeken ve kirli hava yüzünden alerjik reaksiyon gösteren ya da buna benzer rahatsızlık ve hastalıklara sahip olanlar için temiz hava önemlidir. Ayrıca sağlığınız için anahtar rol oynar. Kirli havayı gidermek ve kirleticilerin birikmesini önlemek için uygun havalandırmayı sağlamanız gerekir. Ayrıca klima çarpmasına ne iyi gelir diye düşünmeden hemen önce önleminizi almalı ve cihazı doğru konumlandırmalısınız.

Hava akışı kısıtlamalarını önlemek ve verimliliği artırmak için hava filtrelerini düzenli olarak temizleyip gerektiğinde değiştirmelisiniz. Isı transferini optimize etmek ve performans sorunlarını önlemek için buharlaştırıcı ve bobinleri temizleyebilirsiniz. Sistemin optimum soğutma kapasitesini korumak için doğru miktarda soğutucu akışkana sahip olduğundan emin olmalısınız. Olası sorunları erken tespit etmek ve gidermek için kalifiye bir teknisyen tarafından yıllık bakım kontrollerini yaptırmayı ihmal etmemelisiniz. Eğer siz de Koçtaş web sitesinde bu modeller arasından size en uygun olanı bulduysanız, siparişinizi verebilirsiniz.

Editör: İrem Nur Kaya