Yemen'in Hudeyde kentine bağlı Salif bölgesi açıklarında bir ticari gemi, top atışlarıyla hedef alındı. İngiliz Denizcilik Ajansı tarafından yapılan açıklamada, saldırıya uğrayan gemiye iki top mermisinin isabet ettiği ve geminin yakınlarında üçüncü bir patlamanın meydana geldiği belirtildi. Saldırıya uğrayan geminin, kimliği açıklanmadı ancak olayın Kızıldeniz'de gerçekleştiği ve geminin bir can kaybı olmadan sonraki limanına doğru yoluna devam ettiği bildirildi.

Şanghay, Bebinca Tayfunu'nun  şiddetli etkisi altında! Şanghay, Bebinca Tayfunu'nun şiddetli etkisi altında!

Kızıldeniz'deki güvenlik durumu, Yemen'deki İran destekli Husi güçlerinin İsrail'e tepki olarak ticari gemilere yönelik saldırılar düzenlemesiyle giderek daha kritik hale geldi. 31 Ekim 2023'ten bu yana Husiler, İsrailli şirketlere ait olduğu iddia edilen gemilere el koyuyor ve bazılarını insansız hava araçları (İHA) ve füzelerle hedef alıyor.

Bu saldırılar, Kızıldeniz'deki deniz trafiğini tehlikeye sokmuş durumda. ABD, küresel deniz ticaretini korumak amacıyla "Refah Muhafızı Operasyonu" adı altında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturdu. Avrupa Birliği (AB) de 19 Şubat'ta Kızıldeniz'deki seyrüsefer güvenliğini sağlamak için Aspides misyonunu başlattı ve İtalya bu misyona katılarak taktik komutayı üstlendi.

Süveyş Kanalı üzerinden yapılan küresel ticaretin yaklaşık %12'si, bu bölgedeki güvenlik sorunlarından etkilenebilir. Kızıldeniz’deki bu tür olaylar, dünya ticaretini ve enerji arzını ciddi şekilde tehdit ediyor.