Yemen'deki Husiler, Kızıldeniz'de 23 Ağustos'ta saldırıya uğrayan ve yangın çıkan Yunanistan bandıralı Sounion petrol tankerine müdahale edilebilmesi için geçici ateşkesi kabul etti. İran'ın New York'taki Birleşmiş Milletler Misyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, yangının söndürülmesi ve çevresel felaketin önlenmesi amacıyla römorkör ve kurtarma gemilerinin olay bölgesine ulaşmasına izin verildi.

İran yeni silahlarını sergiledi! İşte  Pezeşkiyan'ın dikkat çeken açıklaması İran yeni silahlarını sergiledi! İşte Pezeşkiyan'ın dikkat çeken açıklaması

Husiler Ateşkesi Kabul Etti

Husilerin, insani ve çevresel kaygılar nedeniyle uluslararası talepler doğrultusunda ateşkesi kabul ettiği belirtildi. İlk saldırıya 21 Ağustos'ta uğrayan Sounion, motor gücünü kaybetmiş ve mürettebatı AB güçleri tarafından kurtarılmıştı. İkinci saldırının ardından başlayan yangın ise 5 gündür devam ediyor.

Husi Saldırılarının Son Hedefi: Sounion

Yunanistan merkezli Delta Tankers tarafından işletilen Sounion, bu ay içinde Husiler tarafından saldırıya uğrayan üçüncü gemi oldu. Ateşkesin kabul edilmesi, bölgedeki tansiyonu düşürme ve çevre felaketini önleme adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: Nehir Durdağı