Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü nedeniyle Lefkoşa'da düzenlenen törende, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP lideri Özgür Özel birlik mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa'da gerçekleştirilen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenine katılarak konuşma yaptı. Törene Bahçeli ve Özel'in de katılması ve yan yana oturmaları dikkat çekti. Erdoğan ile Özel arasında geçen samimi sohbet objektiflere yansıdı.

BİRLİK MESAJI VERİLDİ 

Milli boksör Busenaz Sürmeneli'ye trafikte tokat atan kamyonet sürücüsü tutuklandı Milli boksör Busenaz Sürmeneli'ye trafikte tokat atan kamyonet sürücüsü tutuklandı

Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bugün tıpkı yarım asır önce olduğu gibi yine tek yüreğiz, tek bileğiz. Anavatan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak sırt sırtayız. İktidar muhalefet ayrımı olmadan bugün burada bulunmamız Türkiye'nin Kıbrıs davasına verdiği önemin göstergesidir. Kuzey Kıbrıs bizim göz bebeğimizdir. Canımızdan bir parçadır. Burası bize sadece şehitlerimizin değil, aynı zamanda Hazreti Osman'ın sahabinin bu toprakları fetheden kahraman ecdadımızın da emanetidir. İnşallah bu emanete sıkı sıkıya sahip çıkmayı sürdüreceğiz."

Siyasi arenada sık sık karşı karşıya gelen isimlerin tören sırasında samimi bir şekilde sohbet etmeleri, birlik mesajının altını çizdi. Bahçeli'nin yanında oturan Özel'in Erdoğan ile sıcak diyaloğu, törenin en dikkat çeken anlarından biri oldu.

KKTC'deki törende Erdoğan ve Özel'in samimi sohbeti dikkat çekti. Birlik mesajının verildiği törende siyasi liderler bir araya geldi.

Editör: İrem Nur Kaya