Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde 19 yıl önce işlenen ve uzun süre faili meçhul kalan cinayet davasında yargılama süreci devam ediyor. 2005 yılında Alefli köyünde hayvan otlatmak için evinden ayrılan Seyfettin Arıcı, fındık bahçesinde tüfekle vurularak öldürülmüş, ancak katil uzun süre bulunamamıştı. 2022'de yeniden açılan dosya kapsamında, aynı köyde yaşayan Sezai D. cinayeti itiraf ederek tutuklanmıştı.

Mahkemede sanık Sezai D., emniyette baskı altında itirafta bulunduğunu ve suçsuz olduğunu savunarak beraatini talep etti. Ancak cumhuriyet savcısı, sanığın müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Savcının mütalaasında, Sezai D.'nin, kızının kaçması nedeniyle maktul Seyfettin Arıcı'ya kin duyduğu ve bu nedenle cinayeti işlediğini belirttiği ifade edildi.

İstanbul'da bir otelde şüpheli ölüm: Neslişah Şentürk yaşamını kaybetti İstanbul'da bir otelde şüpheli ölüm: Neslişah Şentürk yaşamını kaybetti

Sanık avukatı ise müvekkilinin ifadesinin baskı altında alındığını öne sürerek, soruşturma sürecinde hukuka aykırı işlemler yapıldığını savundu. Mahkeme, sanığın tutukluluğunun devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.