Günlerdir kayıp 24 yaşındaki Fatmanur Elibolu'dan haber alınamıyor Günlerdir kayıp 24 yaşındaki Fatmanur Elibolu'dan haber alınamıyor

Kocaeli'de alkollü olduğu sırada annesinin evine benzin dökerek ateşe veren Selim Y. (45) hakkında açılan dava başladı. Olay, 14 Mayıs saat 22.30 sularında Arslanbey Mahallesi'nde meydana geldi. Selim Y., annesi Kerime Y. (72) evdeyken, alkolün etkisiyle öfkelenerek evi ateşe verdi. Alevleri fark eden komşular, Kerime Y.'yi evden çıkardı. Olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri durumu kontrol altına alırken, Kerime Y. kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Evi yakan oğlu tutuklandı

Selim Y. olay sonrası gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İddianamede, Selim'in annesinin başka biriyle ilişkisi olduğunu düşündüğü ve bu nedenle evi yaktığı belirtildi. Yangın sırasında itfaiyeye müdahale etmeye çalıştığı ve motosikletini de ateşe verdiği kaydedildi. Davanın ilk duruşmasında, Selim Y. alkollü olduğunu ve olayı hatırlamadığını savundu. Annesi Kerime Y. ise oğlundan şikayetçi olmadığını, olay anında televizyon izlediğini ve evin yanmaya başladığını bilmediğini ifade etti. Tanıklar da Selim’in sarhoş olduğunu ve annesine zarar verme niyetinin bulunmadığını belirtti. Sanığın avukatı, Selim'in kendisine zarar verme çabası içinde olduğunu savunarak tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Editör: Emine Koç