Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki bir lisenin mezuniyet töreni için velilere gönderilen onay formunda "Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, kısa pantolon koluz gömlek ve tişört giyemez." ibareleri yer aldı. Bazı kız öğrenciler, yönetmeliğe aykırı kıyafetler giydikleri gerekçesiyle tören alanına alınmadı. Valilik ise konuyla ilgili soruşturma başlatırken konuya ilişkin bir açıklama da Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den geldi.

Bakan Tekin, Habertürk ekranlarında katıldığı bir programda Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde yaşananlara ilişkin konuştu.

"OKUL MÜDÜRÜMÜZ GAYET MANTIKLI BAŞLANGIÇ YAPMIŞ"

Bakan Tekin, "Okul müdürümüz gayet mantıklı başlangıç yapmış. Velilere 'mezuniyet programı yapıyoruz, öğrencilerle beraber kimler katılacak?' diye sormuş. Katılım listesi almış. Listede olmayan kişilere 'yer kalırsa sizi alırız' demiş. Böyle başlayan tartışma başka boyuta evriliyor. Ekranlara, sosyal medyaya düşen olumsuz görüntüler çıkıyor. Öğretmen arkadaşlarım adına üzüldüm. Zaten olay da kısa zamanda çözülmüştür." ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Barış Harekatı'nı kötüleyen dizi yayınlanmayacak Kıbrıs Barış Harekatı'nı kötüleyen dizi yayınlanmayacak

NE OLMUŞTU?

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde "Milli manevi değerlere uygun kıyafet" giyilmesi gerektiği belirtilerek velilere "Onay formu" gönderildi. Bazı kız öğrenciler ise giydikleri kıyafetler nedeniyle törene alınmadı. Yaşanan bu olay tepkilere neden olurken, Kocaeli Valiliği duruma müdahale ederek 2 müfettiş görevlendirdi. Valilik, olayın tüm yönleriyle inceleneceği bildirdi.

Editör: İrem Nur Kaya