Kocaeli'de, yüzde 50 zihinsel engelli 20 yaşındaki M.A.'ya yönelik cinsel istismar suçlamasıyla yargılanan iki sanık, mahkeme tarafından beraat etti. Çiğköfte dükkanında meydana geldiği iddia edilen olayda, mahkeme "şüpheden sanık yararlanır" ilkesi doğrultusunda, sanıklar D.D. ve M.D.'nin suç işlediklerine dair kesin delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

DEAŞ’ın bombacısı İstanbul'da yakalandı! DEAŞ’ın bombacısı İstanbul'da yakalandı!

Olayın Geçmişi ve İddialar

 2021 yılında İzmit Otogarı'na kardeşiyle birlikte giden M.A., sosyal medyadan tanıştığı F. ile buluşamayınca, karşıdaki bir çiğköfte dükkanına gitti. İddiaya göre, dükkanda çalışan D.D. (58) tuvalete giden M.A.'ya cinsel saldırıda bulundu ve çıplak fotoğraflarını çekti. Daha sonra patronu M.D. (51) de M.A.'ya cinsel saldırıda bulunduğu öne sürüldü.

İlk İfadeler ve Sanıkların Savunmaları

 D.D., ilk duruşmada M.A.'nın kendisini tahrik etmeye çalıştığını iddia ederek, "Üstünü iki kez çıkardı, ben giydirdim. Fotoğrafını delil olsun diye çektim" dedi. M.D. ise, M.A.'nın kendisini tahrik ettiğini öne sürerek, "Cinsel birliktelik yaşadık, ancak rızası dışında bir şey yapmadım" diye savunma yaptı.

Savcının Mütalaası ve Mahkemenin Kararı

 Cumhuriyet savcısı, D.D.'nin "basit cinsel saldırı" ve "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlarından, M.D.'nin ise "nitelikli cinsel saldırı" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Ancak mahkeme, sanıkların suç işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil bulunmadığını belirterek, beraat kararı verdi.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı