Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesini yayınladı. Listede yer alan bir firmanın ürünlerinde domuz eti bulunduğu haberi ise büyük yankı uyandırdı. Düzce'deki bir yemek firmasına ait ürünlerde domuz eti tespit edildiği açıklanırken, sosyal medyada bu firmanın Köfteci Yusuf olduğu iddia edildi. İddiaların ardından T24, firmanın gerçekten de Köfteci Yusuf olduğuna dair belgeler paylaştı.

Aylardır Bilinen Bir Gerçek

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde aldığı numunelerde, dana eti döneri ve pişmiş köftede domuz eti bulundu. Bakanlık raporlarına göre, iki üründe de domuz etine rastlanırken, kanatlı ya da başka bir hayvan etine rastlanmadı. Domuz eti tespiti, sektörde büyük tartışmalara yol açtı.

Mahkeme Engeli Mi Var?

Köfteci Yusuf'un adının listede yer almamasıyla ilgili olarak, firmanın bakanlığa karşı yürütmeyi durdurma kararı aldığı iddiaları ortaya atıldı. Ancak konuya ilişkin henüz bir mahkeme kararı kamuoyuna açıklanmadı. Şirketin isminin gizlenmesi, sosyal medya platformlarında geniş yankı buldu.

Şirket Sessizliğini Koruyor

Yetkililerle yapılan görüşmelerde, Köfteci Yusuf cephesinden herhangi bir açıklama gelmedi. Firmanın avukatı Ali Uslu, konuyla ilgili bilgi sahibi olmadığını ve herhangi bir açıklama yapamayacağını belirtti.

Recai Kutan yaşamını kaybetti! Recai Kutan kimdir? Recai Kutan yaşamını kaybetti! Recai Kutan kimdir?

Helal Sertifika Tartışmaları

Domuz eti skandalının ardından firmanın "helal sertifikası" da gündeme geldi. Köfteci Yusuf’un internet sitesinde, ürünlerin helal kesim standartlarına uygun olduğuna dair açıklamalar yer alıyor. Firma, etlerinin güvenilirliğini sağlamak için tedarik zincirinin her aşamasını denetlediklerini vurgularken, kamuoyunda büyük bir güven kaybı yaşandı.

Bakanlıktan Domuz Eti Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, "domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı" iddialarını kesin bir dille yalanladı. Bakanlık, Türk Gıda Kodeksi'nde domuz etine dair herhangi bir tanım veya atıf olmadığını belirterek, bu konuda sosyal medyada yapılan dezenformasyonların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Editör: İrem Nur Kaya