Yüzlerce istasyonu bulunan akaryakıt devi satılıyor! Yüzlerce istasyonu bulunan akaryakıt devi satılıyor!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2024-2028 stratejileri doğrultusunda Girişimci Destek Programı'nda önemli bir güncellemeye gitti. Programın üst limiti, 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkarıldı. Özellikle imalat sanayinde son 3 yıl içinde işyeri açan girişimciler için büyük bir fırsat sunan bu destek, KOSGEB Kars Müdürlüğü tarafından 1 Ağustos 2024 tarihinde ikinci çağrı başvurularını almaya başladı ve 30 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek.

Destek programına, imalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, bilgi hizmetleri ve bilimsel araştırma-geliştirme gibi alanlarda faaliyet gösteren işletmeler başvurabiliyor. Program kapsamında işletmelerin personel giderleri, makine-teçhizat, yazılım, hizmet alımı gibi masraflarına %80 oranında ve 1,5 milyon TL’ye kadar geri ödemeli destek sağlanacak. Genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını girişimciler için bu üst limit 150 bin TL daha artırılacak.

Geri ödeme süresi ise 36 aylık program süresi sonrasında 6 ay ertelemeli olarak başlayacak. Faiz ve komisyon ücreti olmadan sunulan bu destek için, 23 Ağustos 2024 Cuma günü KOSGEB Kars Müdürlüğü'nde bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.