GÜNDEM

Kreşte şiddete uğrayan bebeğin annesi ilk kez konuştu

Gaziantep'te bir kreşte öğretmen Betül K., uyuyan 21 aylık M.D. Özkan’a tokat attı. Bebeğin annesi Gülersu Gündoğdu Özkan, kreşin suçlamaları kabul etmediğini açıkladı.

Olay, 8 Ekim Salı günü Gaziantep’teki Montessori Atölyesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, kreşte görevli öğretmen Betül K., uyuyan 21 aylık M.D. Özkan’a tokat attı. Tokattan sonra bebeğin yüzünde el izi belirdi. Betül K., hemen bebeğin ailesini arayarak M.D. Özkan’ın yanağının üzerine yattığı için iz oluştuğunu söyledi. Aile, bebeğin yüzündeki izleri görünce darp raporu aldı ve öğretmen hakkında şikayette bulundu. Güvenlik kameralarının incelenmesiyle, Betül K.'nın bebeğe tokat attığı ortaya çıktı. Kreş yönetimi, öğretmenin işine son verdi ve Betül K. tutuklandı.

Olayla ilgili savcılık harekete geçti

Anne Gülersu Gündoğdu Özkan, çocuğunun konuşamadığını ve daha önce de ufak yaralanmalar yaşadığını belirtti. Öğretmenin, izlerin uykuya bağlı olabileceğini söylediğini aktaran Özkan, "Beni ciddiye almadılar. Çocuğumun teninin hassas olduğunu söylediler," dedi. Olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden anne, gerekli işlemlerin yapıldığını ve davanın takipçisi olduğunu vurguladı.

'Biz hakaret etmedik' 

Özkan, kreş yetkililerinin olayı yalanladığını ve kendilerinden şikayetçi olduklarını belirtti. "Biz onlara hiçbir şekilde tehdit veya hakaret etmedik. Eğer böyle bir şey varsa yasal haklarını kullanabilirler," şeklinde konuştu.