Sultanbeyli Kuyumcular Derneği'nin kongresinde güven tazeleyen Cemal Eğin, oybirliği ile yeniden başkan seçildi. Kongrede yaptığı konuşmada İstanbul genelinde kuyumculardan tehdit ve şantaj yoluyla haraç istenmesine sert bir dille karşı çıkan Eğin, kuyumcuların yalnızca Türkiye Cumhuriyeti’ne vergi vereceğini vurguladı. "Kuyumcularımız ancak kahraman Türk polisi ve Mehmetçiğimizi tanır" sözleri, salondaki katılımcılardan büyük alkış aldı.

Fiyat Politikası ile Sultanbeyli'yi Cazibe Merkezi Yapma Hedefi

 Yaklaşık 3 ay önce kurulan Sultanbeyli Kuyumcular Derneği'nin kongresinde önemli açıklamalarda bulunan Eğin, ilçedeki kuyumcuların talepleri doğrultusunda fiyatları düşürme kararı aldıklarını belirtti. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşlarından biri olan Eğin, "Sultanbeyli kuyumcuları olarak komşu ilçelere kıyasla daha düşük fiyatlar belirledik. Bu sayede Sultanbeyli’yi altın satışında cazibe merkezi haline getirdik" dedi. İlçede 31 kuyumcu esnafının faaliyet gösterdiğini ve 320 kişinin istihdam edildiğini de sözlerine ekledi.

Oktay Kaynarca'dan çok konuşulacak Kurtlar Vadisi itiraf Oktay Kaynarca'dan çok konuşulacak Kurtlar Vadisi itiraf

Haraç İsteyenlere Net Mesaj

 Başkan Eğin, son dönemde kuyumculardan haraç talep eden gruplara karşı da meydan okudu. Açıklamasında, "Sultanbeyli kuyumcuları sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin vergi dairelerine vergi öder. Bizim gücümüz, Türk polisi ve Mehmetçiğimize olan güvenimizden gelir. Bunun dışında hiçbir gücü tanımıyoruz" ifadelerini kullandı. Bu çıkış, salondaki katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı