İsrail'den Lübnan'a yapılan siber saldırı: Bilanço gittikçe ağırlaşıyor! İsrail'den Lübnan'a yapılan siber saldırı: Bilanço gittikçe ağırlaşıyor!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, yerli üretim insansız hava araçlarının (İHA) performans testine katıldı ve daha fazla intihar dronunun üretilmesi için talimat verdi. Savunma Bilimleri Akademisi Dron Enstitüsü'nü denetleyen Kim, yetkililerden yerli İHA'lar hakkında bilgi aldı ve saldırı dronlarının performansını yakından izledi.

Resmi kaynaklara göre, dronların taktik ve teknik özelliklerinden memnuniyetini dile getiren Kim, Kore Halk Ordusu'nun (KPA) en kısa sürede son teknoloji İHA'larla donatılması gerektiğini vurguladı. Kim, "Taktik piyade ve özel operasyon birimlerinde kullanılmak üzere çeşitli tiplerde daha fazla intihar dronunun yanı sıra stratejik keşif ve çok amaçlı saldırı dronları geliştirilmeli ve üretilmeli" dedi. Ayrıca, sualtı saldırı dronlarının geliştirilmesinin ve yapay zeka teknolojilerinin dronlara entegre edilmesinin önemine dikkat çekti.