Çin’de “sulak alan virüsü” keşfedildi: Kene ısırıkları ile bulaşan yeni bir tehdit! Çin’de “sulak alan virüsü” keşfedildi: Kene ısırıkları ile bulaşan yeni bir tehdit!

Kore Yarımadası’nda gerilim yükseliyor. Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin iki ülke arasındaki bağlantıyı sağlayan yolların bazılarını havaya uçurduğunu açıkladı. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı (JCS), patlamaların ardından Güney Kore'nin Askeri Sınır Çizgisi'nin güneyine uyarı ateşi açtığını ve savunma tedbirlerini artırdığını bildirdi.

Kuzey Kore, Gyeongui ve Donghae yollarında bağlantıyı kesmeye yönelik patlamalar gerçekleştirerek bölgede ağır ekipmanla çalışmalara başladı. Bu hamlenin, iki Kore arasındaki kara ve demir yolu bağlantılarını kesme amacı güttüğü belirtiliyor. Kuzey Kore'nin nükleer silah ve balistik füze programları, zaten gergin olan yarımadada güvenlik endişelerini artırıyor. Güney Kore ordusu, patlamalardan zarar görmediğini belirtti; ancak, Kuzey Kore’nin bu tür adımlarına yanıt olarak gözlem ve savunma önlemlerini güçlendirdiğini vurguladı.

Güney Kore ordusu, bölgede gözlem faaliyetlerini ABD güçleri ile iş birliği içinde artırarak, Kuzey Kore’nin olası yeni adımlarına karşı tedbirlerini sıkılaştırıyor. Geçtiğimiz hafta, Kuzey Kore Halk Ordusu, iki ülke arasındaki kara ve demir yolu ulaşımını tamamen kesme amacı taşıyan bir "tahkimat projesi" üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Bu projeye dair Güney Kore’deki ABD birliklerine bilgilendirme mesajı gönderildiği iddia edilmişti.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Lee Sung Joon, Kuzey Kore'nin bu tür faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve gelecekte Güney Kore'ye yönelik farklı provokasyonlar gerçekleştirme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Kuzey Kore'nin bu gibi adımlarla Güney Kore yönetimi üzerinde baskıyı artırmayı hedeflediği düşünülüyor.

Editör: Nehir Durdağı