Londra'da faaliyet gösteren Türk çetesi Tottenham Boys'un lideri İzzet Eren, Moldova'nın başkenti Kişinev'de silahlı saldırıya uğradı. Eren, kafede oturduğu sırada kasklı bir saldırgan tarafından yedi kurşunla vurularak öldürüldü. Saldırgan olay yerinden elektrikli scooter ile kaçtı.

Geçmişi Suçlarla Dolu Bir Lider

İzzet Eren, 1990'larda Londra'da uyuşturucu suçları nedeniyle hüküm giymiş ve sınırdışı edilmişti. Ancak yeniden Londra'ya dönerek çete faaliyetlerine devam etti. 2015 yılında dolu bir tabanca ve makineli tüfekle yakalanan Eren, 2016'da mahkemeye getirilirken kaçırılmaya çalışılmış, ancak bu girişim başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Türkiye'ye İade Edildi, Hapisten Kaçtı

2019 yılında Türkiye'ye iade edilen Eren, bir ay sonra hapisten kaçtı. 26 Mayıs 2022'de Moldova'da yakalanmasına rağmen İngiltere'nin iade talebine rağmen serbest bırakıldı.

Cinayet ve Uyuşturucu Savaşları

Eren, 1990'lı yıllarda uyuşturucu nedeniyle işlenen cinayetler ve saldırılarla anıldı. Özellikle Doğu Londra'da Hackney Turks çetesiyle girdiği hakimiyet savaşı, birçok kanlı olaya sahne oldu. 2016'daki kaçırılma girişimi, 1994'te tavla oynarken öldürülen Mehmet Kaygısız cinayeti gibi olaylarla bağlantılıydı.

20 yaşındaki Döndü Zeybek'in bıçakladığı babası Osman Zeybek öldü 20 yaşındaki Döndü Zeybek'in bıçakladığı babası Osman Zeybek öldü

Moldova'da Sokak Ortasında İnfaz

Eren, Kişinev'de bir kafede otururken kasklı ve elektrikli scooter kullanan saldırgan tarafından yedi kurşunla vurularak öldürüldü. Üç kurşun başına isabet etti. Saldırgan hızla olay yerinden uzaklaştı.

Editör: Nehir Durdağı