Donald Trump'tan açıklama! Kazanırsa Elon Musk'a hangi görevi verecek? Donald Trump'tan açıklama! Kazanırsa Elon Musk'a hangi görevi verecek?

Lübnan merkezli Hizbullah Telegram hesabından açıklamada bulundu. Lübnan'ın güneyinde İsrail'in sınır yerleşimine kamikaze insansız hava aracı ile saldırı düzenlediğini, saldırı sonucu İsrail askerleri arasında ölü ve yaralılar olduğu aktarıldı. İsrail Ordusu'ndan bu saldırıya ilişkin henüz bir açıklama da gelmedi.

İsrail'in dünkü Lübnan'ın Burgaliye beldesine yönelik düzenlediği saldırıya misilleme gerçekleştirildiği belirtilirken, yapılan açıklamada, Metula yerleşim biriminde İsrail askerlerinin toplanma alanına kamikaze İHA ile saldırı yapıldığı ve saldırı sonucu hedefin tam isabetle vurulduğu aktarıldı. 

İsrail askerleri arasında ölü ve yaralıların olduğu belirtilirken,  İsrail ordusunda ise saldırıya ilişkin henüz açıklama yapılmadı. İsrail medyası, İsrail ordusunun pazar günü yürüttüğü bir soruşturmanın ordunun kuzeydeki Hayfa şehrine sızan Hizbullah'a ait 3 İHA'yı izlediğini gösterdiğini öne sürdü. 

Yedioth Ahronoth gazetesinin internet sitesi Ynet'in adı açıklanmayan bir subaya dayandırdığı habere göre, ordunun ilk soruşturması, Hizbullah'ın İsrail'e doğru 3 silahsız İHA fırlattığını ve İsrail Hava Kuvvetleri'nin onları takip ettiğini gösteriyor.

İsrailli subaya göre Hizbullah'a ait 3 İHA'dan 1'i düşürüldü, denize düştüğü tahmin edilirken  İHA radardan kayboldu, diğer İHA  Hayfa şehrine ve ülkenin kuzeyindeki diğer bölgelere sızdı. İsrail ordusunun soruşturmasında, İHA'nın ordunun kontrolü altında olduğu öne sürüldü. 
 

Editör: Nehir Durdağı