POLİTİKA

Lübnan ve Pakistan'a yeni büyükelçi atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, İrfan Neziroğlu Pakistan, Murat Lütem ise Lübnan Büyükelçisi olarak atandı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleştirilen yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararlara göre, Pakistan ve Lübnan Büyükelçiliklerine atamalar yapıldı. Destek Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Neziroğlu, Pakistan Büyükelçiliği'ne atanırken, İkili İlişkiler Genel Müdürü Murat Lütem ise Lübnan Büyükelçisi olarak görevlendirildi.

Önemli Büyükelçi Atamaları

 Atamalar, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerinde önemli roller üstlenen büyükelçilik pozisyonlarında değişiklikler getirdi. İrfan Neziroğlu, Pakistan’da Türkiye’yi temsil edecek, Murat Lütem ise Lübnan Büyükelçisi olarak görev alacak. Ayrıca Zeynep Kızıltan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'na, Esen Altuğ ise İktisadi İşbirliği ve Geliştirme Teşkilatı'na daimi temsilci olarak atandı.

Kamu Kurumlarında Diğer Atamalar

 Resmi Gazete'de yer alan kararlarla Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda açık bulunan Vergi Başmüfettişliğine Yalçın Gemici, Milli Eğitim Bakanlığı'nda Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Behçet Bakır getirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda müfettişliklere yeni atamalar yapılırken, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda Personel Genel Müdürü değişikliği gerçekleşti. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde ise bölge müdürlüklerinde önemli görev değişiklikleri yaşandı.

Murat Lütem Kimdir?

 1969 doğumlu Murat Lütem, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra Dışişleri Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı’nda özel kalem müdür yardımcılığı ve Abdullah Gül’ün danışmanlığı gibi önemli görevler üstlendi. Harvard Üniversitesi'nde araştırmacı olarak bulunmasının ardından, Singapur Büyükelçisi olarak görev yaptı ve son olarak İkili İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.

İrfan Neziroğlu Kimdir?

 1966 Trabzon doğumlu İrfan Neziroğlu, ODTÜ Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Essex Üniversitesi'nde İnsan Hakları Hukuku alanında yüksek lisans yaptıktan sonra çeşitli kamu görevlerinde bulundu. TBMM'de uzun yıllar görev yaptıktan sonra, Türkiye'nin Sudan Büyükelçisi olarak hizmet verdi. Neziroğlu, Pakistan Büyükelçisi olarak atanmasıyla önemli bir uluslararası görev üstlendi.