DÜNYA

Lübnan'da çağrı cihazlarının patlamasıyla ilgili kan donduran iddia

İsrail, Lübnan'da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarına siber saldırı düzenledi. 30 dakika boyunca süren patlamalarda 9 kişi hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarına yönelik siber saldırı düzenledi. Beyrut'ta gerçekleşen ve yaklaşık 30 dakika süren patlamalar sonucunda 9 kişi hayatını kaybederken, 2800 kişi yaralandı. İsrail İstihbarat Teşkilatı MOSSAD'ın, Hizbullah mensuplarının kullandığı bu cihazların pillerine patlayıcı yerleştirdiği iddia ediliyor.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, saldırıda yaralananların çoğunun el ve karın bölgelerinde ağır hasar gördüğünü belirtti. Saldırının ardından yapılan incelemelerde, patlayan cihazların ABD ve Tayvan menşeli olduğuna dair bilgiler öne çıktı. Motorola'ya ait "Teletrim" ve Tayvan merkezli "Apollo Gold" markalı cihazların, sosyal medyada yoğun şekilde tartışıldığı görüldü.

ABD Dışişleri Bakanlığı, olayla ilgili herhangi bir ilgileri olmadığını belirterek, saldırının sorumlusu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. İsrail ordusu ise patlamaların ardından kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yaptı ve herhangi bir güvenlik direktifi değişikliği olmadığını duyurdu. Sky News Arabia'nın haberine göre, MOSSAD'ın bu saldırıyı, Hizbullah'ın iletişim cihazlarını teslim almadan önce ele geçirerek gerçekleştirdiği iddia ediliyor.