Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Fransa temsilcisi Lyon'a konuk olacak. Zorlu karşılaşma, TSİ 22.00’de Groupama Stadı'nda oynanacak ve mücadele Alman hakem Harm Osmers’in yönetiminde gerçekleştirilecek. Bu önemli maçı futbolseverler, TRT Spor'dan canlı olarak takip edebilecek.


Siyah-beyazlı ekip, Avrupa Ligi'nde şu ana kadar oynadığı iki maçtan puan çıkaramadı. İlk haftada Ajax’a deplasmanda 4-0 yenilen Beşiktaş, ikinci maçında Eintracht Frankfurt’a 3-1 mağlup oldu. Bu sonuçlarla grupta puansız kalan Beşiktaş, Lyon karşısında ilk puanlarını almak istiyor. Lyon ise organizasyona oldukça iyi bir başlangıç yaptı. Fransız ekibi, Olympiakos'u 2-0, Rangers'ı ise 4-1 yenerek hanesine 6 puan yazdırdı.
Beşiktaş ve Lyon, tarihlerinde üçüncü kez karşı karşıya gelecek. İki ekip, 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde birbirlerine rakip olmuştu. Fransa’da oynanan ilk maçı Lyon 2-1 kazanırken, İstanbul’daki rövanşta Beşiktaş aynı skorla galip geldi. Uzatmalarda eşitlik bozulmayınca, seri penaltı atışlarına geçildi ve Lyon, penaltılarda 7-6 üstünlük sağlayarak yarı finale yükselmişti.

Lyon karşısında sahaya çıkacak olan Beşiktaş, Avrupa arenasındaki 247. maçını oynayacak. Siyah-beyazlı ekip, bugüne dek Avrupa kupalarında oynadığı 246 karşılaşmada 92 galibiyet, 49 beraberlik ve 105 mağlubiyet yaşadı. Bu maçlarda 329 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 376 gol gördü.

Beşiktaş, Fransa temsilcileriyle 11. kez karşılaşacak. Daha önce Lyon, Paris Saint-Germain, Olimpik Marsilya, Monaco ve Auxerre ile mücadele eden siyah-beyazlılar, bu maçların 4’ünü kazanırken, 4'ünden mağlup ayrıldı. İki karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş, bu maçlarda 14 gol atarken, kalesinde 15 gol gördü.

Lyon karşısında zorlu bir maça çıkacak olan Beşiktaş, Avrupa Ligi'ndeki ilk puanlarını almak ve grupta üst sıralara çıkmak için mücadele edecek.

Manchester United'da Fenerbahçe maçı sonrası ayrılık kararı! Manchester United'da Fenerbahçe maçı sonrası ayrılık kararı!

İLK 11'LER

Lyon : Perri, Niles, Niakhate, Mata, Tagliafico, Cherki, Tolisso, Tessmann, Benrahma, Nuamah, Lacazette.

Beşiktaş : Ersin, Svensson, Uduokhai, Emirhan, Masuaku, Ndour, Gedson, Mario, Rafa, Muçi, Immobile.

Editör: Nehir Durdağı