SPOR

Maçın kazanını yok! Fenerbahçe Samsunspor da 2 puan bıraktı

Fenerbahçe, Samsunspor deplasmanında berabere kaldı. Tadic ve Saint-Maximin'in golleri galibiyet için yeterli olmadı.

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Samsunspor ile 2-2 berabere kaldı. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan mücadelede, Sarı-Lacivertliler öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı. Fenerbahçe'nin gollerini 24. dakikada Dusan Tadic ve 62. dakikada Allan Saint-Maximin kaydederken, ev sahibi Samsunspor'un golleri 48. dakikada Holse ve 88. dakikada Soner Aydoğdu'dan geldi.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe'nin puanı 17'ye yükselirken, Samsunspor ise 19 puana çıkarak üçüncülüğünü korudu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe, 24. dakikada Dusan Tadic'in şık golüyle öne geçti. Tadic, bu sezonki formunu devam ettirerek üst üste üçüncü maçında da gol sevinci yaşadı. Ancak ikinci yarının başında Samsunspor, Holse'nin golüyle eşitliği sağladı. Fenerbahçe 62. dakikada Allan Saint-Maximin ile tekrar öne geçse de 88. dakikada Soner Aydoğdu'nun golüyle Samsunspor bir puanı kurtardı.

Sarı-lacivertli ekipte Jayden Oosterwolde, 73. dakikada yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi ve yerini Samet Akaydın’a bıraktı. Ayrıca Brezilyalı orta saha oyuncusu Fred, 40. dakikada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Fred, Fenerbahçe’nin gelecek hafta Bodrum FK ile yapacağı maçta forma giyemeyecek.

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Dusan Tadic, Samsunspor karşısında attığı golle bu sezonki gol ve asist sayısını 6'ya çıkardı. Sırp oyuncu, takımın en önemli hücum silahı olarak dikkat çekmeye devam ediyor.

Maçtan dakikalar;

24. dakikada Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Kostic'in kullandığı taç atışında defansın uzaklaştıramadığı top ceza sahası içindeki Tadic'in önünde kaldı. Bu futbolcu, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Okan Kocuk'un ellerinin arasından ağlara gönderdi: 1-0.

30. dakikada Bola'nın sağ çaprazdan pasında ceza sahası içinde topla buluşan Holse'nin arka direğe doğru şutunda kaleci Livakovic, meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

38. dakika Tadic'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Mert Müldür'ün yerden sert şutunda kaleci Okan Kocuk meşin yuvarlağı kale çizgisi üzerinde yatarak bloke etti.

Müsabakanın ilk yarısı, Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.