Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Pazar günü yapılacak erken meclis seçimlerini aşırı sağ veya aşırı sol partilerin kazanması durumunda ülkenin iç savaşa sürüklenebileceği uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Macron, seçimi aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisi veya sol partilerin birleştiği Yeni Halk Cephesi ittifakının kazanması durumunda ülkenin “iç savaşa sürüklenme” riskiyle karşı karşıya olacağını belirtti.Macron, her iki tarafın da halk arasında gerilimi artıran bölücü politikalar izlediğini söyledi.

Macraon, şu anda anketlerde ilk sırada bulunan aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin manifestosunun "damgalama ve bölmeye" dayandığını belirterek, "Aşırı sağın sunduğu çözümlerin uygulanabilir olduğunu düşünmüyorum, çünkü insanları dinlerine veya kökenlerine göre ayrıştırıyor ve bu da bölünmeye ve iç savaşa yol açar” ifadelerini kullandı. Macron aynı eleştiriyi Yeni Halk Cephesi koalisyonunun parçası olan aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi'ne de yönelterek, “O da öyle. Çünkü insanları yalnızca dini görüşlerine veya ırkına göre sınıflandırıyorsunuz, bu da bir bakıma onların halktan dışlanmasını meşrulaştırmanın bir yolu ve bu durumda da aynı değerleri paylaşmayanlarla iç savaş yaşanabilir” dedi.

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: Hizbullah'tan misilleme! İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: Hizbullah'tan misilleme!

Editör: Nehir Durdağı