Düğünde tartışma çıktı: Damat gelini herkesin içinde dövdü! Düğünde tartışma çıktı: Damat gelini herkesin içinde dövdü!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kazan’da düzenlenen 16. BRICS Zirvesi’nde bir araya geldi. Görüşmelerde enerji ve savunma alanında iş birliği konularının ele alındığını belirten Maduro, ABD’nin Venezuela ve Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Maduro, Rusya ziyareti sırasında Putin ile gerçekleştirdikleri görüşmede iki ülke arasındaki iş birliğinin enerji ve askeri alanlarda daha da güçlendirilmesi yönünde adımlar atıldığını ifade etti. BRICS Zirvesi kapsamında yapılan bu görüşmenin, Venezuela-Rusya ilişkilerini daha ileri taşımak açısından önemli olduğunu belirten Maduro, iş birliğinin enerji sektöründe stratejik projeleri ve savunma alanında ortaklıkları içerdiğini kaydetti.

ABD’nin Venezuela ve Rusya’ya yönelik yaptırımlarına değinen Maduro, bu yaptırımları “eski dünyanın mirası” olarak nitelendirdi. Batılı ülkelerin, dolar aracılığıyla dünya üzerindeki özgürlükleri manipüle etmeye çalıştığını savunan Maduro, bu durumun küresel gelişimi engelleme çabası olduğunu belirtti. Maduro, Rusya ile bu baskılara karşı direniş gösterdiklerini ve uluslararası arenada iş birliğini sürdüreceklerini vurguladı.

Editör: Nehir Durdağı