DÜNYA

Maduro'dan Türk heyetine sıcak karşılama: "Erdoğan benim abimdir"

Maduro, Türk heyetini "Selamünaleyküm" diyerek karşıladı: "Erdoğan benim ağabeyimdir." İki ülke arasındaki dostluk dikkat çekiyor.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesindeki cumhurbaşkanlığı seçimlerine gözlemci olarak katılan Türk heyetini "Selamünaleyküm" diyerek karşıladı. Maduro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan dostluğunu vurgularken, "Recep Tayyip Erdoğan benim ağabeyimdir. Çok çok selam söyleyin" ifadelerini kullandı.

Maduro'dan Sıcak Mesajlar

Venezuela'daki seçimlere gözlemci olarak katılan Türk heyetinde yer alan Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başkanı Şeref Malkoç, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kendilerini sıcak bir şekilde karşıladığını belirtti. Malkoç, Maduro'ya Türkiye'den seçim gözlemcisi olarak geldiklerini ve YSK ile Parlamento temsilcilerinin de orada bulunduğunu ilettiğini söyledi. Malkoç, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını da ilettik. O da 'Selamünaleyküm, Recep Tayyip Erdoğan benim ağabeyimdir. Çok çok selam söyleyin. Zaten onunla yakın zamanda görüşeceğiz' dedi" şeklinde konuştu.

Türkiye ve Venezuela Arasındaki İlişkiler

Maduro'nun bu samimi karşılaması, Türkiye ile Venezuela arasındaki dostane ilişkilerin bir yansıması olarak değerlendirildi. İki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik işbirliği, son yıllarda önemli gelişmeler kaydetti.