ANKARA (İHA) - Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ve 18’i tutuklu toplam 61 sanığın yargılandığı davada, yeni iddialar gündeme geldi. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanıklardan Fethi Koyuncu’nun, Ayhan Bora Kaplan tarafından nezarethanede tehdit edildiği öne sürüldü. Mahkeme başkanı, jandarma tarafından tutulan tutanağın dava dosyasına eklendiğini belirterek, Kaplan’ın Koyuncu’yu “Anneni öldürürüm” diyerek tehdit ettiğini aktardı.

Duruşma, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Tutuklu sanıklar Ayhan Bora Kaplan, Barış Kurt, Adnan Kaplan, Fethi Koyuncu, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve diğer sanıklarla birlikte avukatlar da hazır bulundu. Mahkeme başkanı, geçen duruşmada 13. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen müzekkere sonucunda, soruşturma evresinde görevli olan emniyet personeline ilişkin iddianamenin ve duruşma zabıtlarının mahkemeye ulaştığını belirtti.

İbrahim Tatlıses'e uçakta olay çıkaran kızını sordular, verdiği tepki olay oldu! İbrahim Tatlıses'e uçakta olay çıkaran kızını sordular, verdiği tepki olay oldu!

Sanıkların Savunmaları

Sanıklardan eski AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi Barış Kurt, önceki savunmalarını tekrarlayarak, müşteki Erkan Doğan’ı kaçırtıp dişlerini söktürdüğü iddiasını reddetti. Kurt, “Gerçek dışıdır. Erkan Doğan yalan söylüyor. Ben size hiç yalan konuşmadım” dedi. Ayrıca, iddiaların yer aldığı tarihte tutanaklarda imzası olan polislerin, savcıya verdiği ifadelerin çelişkili olduğunu belirterek, “Bu polislerin, müdürlerin, komiserlerin insafı yok. Çok beddua ettim. Benim hayatımı bitirdiler. Eğer o polisler tutuklanmasaydı, bunlar bizi diri diri gömeceklerdi. Beni bırakmanız lazım. Vallahi ben boşuna yatıyorum” ifadelerini kullandı.

Sanık savunmalarının ardından duruşmaya öğlen arası verildi. Aradan sonra savunma yapan tutuklu sanık Mahmut Gökhan Çanga, üzerine atılı suçları kabul etmediğini belirterek, “Benim buraya girmeme neden olan şey bilirkişi raporudur. Gökhan Karaca adlı adam dizleriyle üzerime çökerek, ‘Anlat lan’ dedi. Eziyet ederek ifade aldılar. Evde Semih Arslan esaret altında diyorlar, evin her yerinde Semih’in parmak izi var. Esaret altında olan birisinin parmak izinin mutfakta ne işi var? Ben tahliyemi talep ediyorum.” dedi.

Tutuklu sanık Hasancan Saraçoğlu da mahkeme heyetinden tahliyesini talep etti. Sanık savunmalarının ardından duruşma, yarın devam etmek üzere ertelendi.

Editör: Nehir Durdağı