Muş'ta düzenlenen "Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl Dönümü" kutlama programında, dikkat çeken bir protokol krizi yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından protokol üyeleri fotoğraf çekimi için sahneye davet edildi, ancak kuvvet komutanlarının hiçbiri sahneye çıkmadı.

Protokolde Gergin Anlar

Okçular Vakfı tarafından Malazgirt Milli Park Alanı'nda düzenlenen törenin sonunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokol üyeleri sahneye davet edildi. Bu davet üzerine kabine üyeleri, AK Parti ve MHP yöneticileri, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve diğer katılımcılar sahneye çıkarken, kuvvet komutanlarının ismi okunmasına rağmen sahneye çıkmamaları dikkat çekti. Sahneye davet edilen isimler arasında Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı da yer alıyordu.

Tersun Dağı'nda makarna yüklü tır devrildi Tersun Dağı'nda makarna yüklü tır devrildi

Önceki Fotoğraf Karesi Tepki Çekmişti

Bu durum, kuvvet komutanlarının Selçuklu Mezarlığı'nda HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile aynı fotoğraf karesinde yer almalarının ardından yaşandı. Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun, bu karede yer alması bazı çevrelerde tepkiye neden olmuştu.

Bu olay, protokolde yaşanan gerginliğin bir yansıması olarak yorumlanıyor. Kuvvet komutanlarının sahneye çıkmaması, törenin ardından tartışmalara neden oldu ve bu durumun arka planındaki sebepler merak konusu oldu.

Editör: İrem Nur Kaya