Uzman isim İslam Memiş, "Şimdiden söylüyorum, uyarmadı demeyin" diyerek açıkladı! Uzman isim İslam Memiş, "Şimdiden söylüyorum, uyarmadı demeyin" diyerek açıkladı!

Şehzadeler kenti Manisa’da, 9 bin 920 dekar araziye can suyu vererek bölge ekonomisine yılda yaklaşık 75 milyon lira ek gelir sağlayacak olan Yunusemre Sarma-Davutlar Barajı'nda çalışmalar adım adım sona yaklaşıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, barajın ön yüz beton kaplama çalışmaları hızla devam ediyor ve yeni yılın ilk aylarında tamamlanması hedefleniyor.

"Hedef: 2025"

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, barajdaki çalışmaların plan doğrultusunda son hızla ilerlediğini belirterek, “Geçtiğimiz yıl barajın gövde dolgusunu tamamlayarak yüzde 70 fiziki gerçekleşme oranına ulaştık. Mayıs ayında ön yüz beton kaplama çalışmalarına başladık. Şu anda demir donatı döşeme işlemlerine devam ediyoruz ve yakında beton kaplama çalışmalarına da başlayacağız” dedi. Balta, gövdeye yaklaşık 10-12 bin metreküp beton döküleceğini ve bu çalışmaları yılbaşına kadar tamamlamayı planladıklarını ekledi.

Manisalı Çiftçilere 75 Milyon Lira Ek Gelir

Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölge üreticisinin büyük bir kazanım elde edeceğini ifade eden Balta, Sarma-Davutlar Barajı sayesinde Manisalı çiftçilerin 2024 yılı rakamlarına göre ortalama 75 milyon lira ek gelir elde edeceğini söyledi. Baraj, çiftçilere daha temiz ve ucuz su temin ederek üretim maliyetlerini düşürecek.

18.5 Milyon Metreküp Su Depolayacak

Yunusemre ilçesindeki Davutlar Mahallesi yakınlarında inşa edilen baraj, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde projelendirildi. Temelden 47,5 metre yüksekliğe sahip olan baraj, yaklaşık 723 bin metreküp dolgu ile inşa edildi ve 18 milyon 570 bin metreküp su depolama kapasitesine sahip olacak.