Cezaevinde açlık grevine başlayacak olan Ümit Özdağ'dan açıklama var Cezaevinde açlık grevine başlayacak olan Ümit Özdağ'dan açıklama var

Mansur Yavaş Açıkladı: “Bu Benim Son Dönemim”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Polatlı’da katıldığı iftar programında çarpıcı bir açıklamada bulundu. Yavaş, “Bu benim son dönemim. İnşallah Ankara'da ve Polatlı’mızda güzel hizmetler yaparak, ikinci dönemin sonunda görevi bırakmayı düşünüyoruz” dedi. Programda konuşan Yavaş, görev süresi boyunca Ankara’ya kalıcı eserler kazandırmaya çalıştıklarını belirterek, vatandaşlarla helalleşmeye tekrar geleceğini ifade etti. Başkan Yavaş’ın bu açıklaması, siyasi kariyerine ilişkin önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

ABB Etkinliklerine Soruşturma: 33 Konser Dosyada

Mansur Yavaş’ın açıklamalarının ardından gündeme gelen bir diğer gelişme ise Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği kültür ve sanat etkinliklerine ilişkin yürütülen soruşturma oldu. İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından 2021-2024 yıllarını kapsayan 130 konserin incelendiği açıklandı. İnceleme sonucunda 97 konser için herhangi bir usulsüzlük bulunmazken, 33 konser hakkında kamu zararı iddiasıyla soruşturma izni verildi. Belediyeden yapılan açıklamada, bu konserlerin daha önce Sayıştay ve Bakanlık denetimlerinden geçtiği ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı vurgulandı. Hakkında inceleme yapılan 9 belediye personelinin hukuki haklarını kullanarak karara itiraz edeceği de belirtildi.