Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Now TV Ana Haber Spikeri Gülbin Tosun'un zorunlu izne çıkarılmasında kendisinin bir etkisinin olmadığını belirterek, iddiaların tamamen yanlış ve asılsız olduğunu açıkladı. Yavaş, Tosun'un izne çıkarılma nedeninin sosyal medya hesaplarında kullandığı küfürlü ve hakaret içeren ifadelerin, kanal yönetimi tarafından etik standartlar açısından kabul edilemez bulunması olduğunu vurguladı.

Gülbin Tosun'dan Mansur Yavaş'a Sert Eleştiriler

Aylar sonra ilk kez görüntülendi! İşte terörist başı Fethullah Gülen'in son hali Aylar sonra ilk kez görüntülendi! İşte terörist başı Fethullah Gülen'in son hali

Gülbin Tosun, sosyal medya hesabında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı sokak hayvanlarıyla ilgili olarak sert bir dille eleştirmiş ve bu eleştiriler sonrasında Now TV tarafından zorunlu izne çıkarılmıştı. Tosun, Yavaş’a yönelik yaptığı paylaşımda, "Başkan siz 'Sokakta köpek olmaz, biz bakarız' derken hapsettiğiniz ve önlerinde suyu bile olmayan canlıları mı kastetmiştiniz! Ne diyeyim, bir bardak suya muhtaç olun o zaman" ifadelerini kullanmıştı.

"Karar, Kanal Yönetiminin İç Disipliniyle İlgili"

Mansur Yavaş, Tosun'un zorunlu izne çıkarılmasının ardından, bu durumun kendisiyle hiçbir ilgisi olmadığını belirtti. Yavaş, "Asıl nedenin; şahsın şahsi sosyal medya hesaplarında kullandığı küfürlü ve hakaret içeren ifadeler ve bu durumun NOW TV kanal yönetimi tarafından etik standartları açısından kabul edilemez bulunması olduğunu düşünüyoruz. Bu karar, tamamen kanal yönetiminin iç disiplin prosedürleri ile ilgilidir ve benimle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır," ifadelerini kullandı.

Yavaş, bu tür spekülasyonların önlenmesi için kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini belirterek, sürece dair hiçbir kişisel müdahalesinin olmadığını açıkça ifade etti.

Editör: İrem Nur Kaya