SANAT

Mardin’de Turizm Hareketliliği Sonbaharda da Sürüyor

Mardin, tarihi dokusu ve kültürel zenginliğiyle yıl boyu turizmde canlılığını koruyor. 1 milyon konaklama hedeflenen şehirde, turizm hareketliliği sonbaharda da sürüyor.

Tarihi ve kültürel dokusuyla öne çıkan Mardin, sonbaharın gelişiyle de turizmdeki canlılığını koruyor. İnanç ve kültür turizminin önemli merkezlerinden olan şehir, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Azad Güngör, Mardin’in turizm potansiyelinin yalnızca belirli mevsimlerle sınırlı kalmadığını, artık 12 aya yayılan bir turizm hareketliliğine ulaştığını vurguladı.

Güngör, 2024 yılı boyunca Mardin’in yoğun bir turist akınına uğradığını ifade ederek, konaklama sayısında hedeflerini yükselttiklerini belirtti. "Kasım ayında da ciddi bir talep var. Hedefimiz 1 milyon konaklama rakamına ulaşmak. Şu an için 750 bin konaklamayı aşmış durumdayız ve bu rakamı 1 milyona çıkararak, 2 milyon giriş-çıkış sayısına ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Mardin’deki otel yatırımlarına da dikkat çeken Güngör, yeni büyük otel açılışları ve konakların restorasyonunun turizme katma değer sağladığını belirtti.

Güngör, şehrin altyapısının büyük organizasyonlara uygun olduğunu vurguladı. Mardin’de artık kongre, eğitim ve seminer gibi etkinliklerin de düzenlendiğine işaret eden Güngör, bu tür etkinliklerle birlikte Mardin’in turizmde daha da tanınır hale geldiğini ifade etti. Şehrin tarihi dokusunu gezip keşfeden misafirlerin, bu mistik atmosferden oldukça etkilendiğini belirtti.

Mardin’in kültürü, tarihi, sanatı ve gastronomisiyle hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük ilgi gördüğünü dile getiren Güngör, "Yurt dışı ve yurt içinden gelen misafirlerimizin şehre ciddi katkıları oldu. Burada yapılan yatırımlar ve çalışmalarla Mardin’in tanınırlığı artıyor. Mardin, tarih, sanat ve gastronomi gibi birçok yönüyle cazibesini koruyor" ifadelerini kullandı. Şehrin tarihi konaklarının restorasyonu ve yeni otel yatırımları, Mardin’in turizm altyapısını güçlendirmeye devam ediyor.