Ümit Özdağ'dan kafa karıştıran Engin Polat yorumu Ümit Özdağ'dan kafa karıştıran Engin Polat yorumu

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında gündeme gelen "Onlar Ermiş Muradına" adlı masal kitabıyla ilgili iddialara yanıt verdi. MEB, söz konusu içeriğin ders kitabı veya yardımcı kaynak olmadığını bildirdi.

2021'de baba ve kızı arasında evliliğin meşru gösterilmeye çalışıldığı iddiasıyla gündeme gelen "Onlar Ermiş Muradına-En Güzel Türk Masalları" isimli çocuk kitabı, bugün bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında benzer iddialarla anıldı.

İddialarla ilgili bilgilendirmede bulunan Milli Eğitim Bakanlığı, basına ve kamuoyuna bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, söz konusu içeriğin ders kitabı veya yardımcı kaynak olmadığı ve 'hikaye kitabı" kategorisinde yer aldığı aktarıldı.

MEB'den, sosyal medya ve internet sitelerinde "Onlar Ermiş Muradına" adlı masal kitabı üzerinden ortaya atılan iddialara ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımız sadece Bakanlığımız bünyesindeki ders kitaplarının onay sürecini yürütmektedir. Söz konusu içerik, ders kitabı veya yardımcı kaynak değildir, 'hikaye kitabı' kategorisindedir. Hikaye, roman, deneme gibi kültür yayınlarına ilişkin eserlerin onay süreçleri Bakanlığımız denetimi alanında değildir."

Söz konusu kitap, 2021'de de benzer iddialarla gündeme gelmişti. Kitapta yer alan "Sandık" isimli masaldaki müstehcenlik içeren bazı ifadeler nedeniyle, HEMPA Çocuk Derneği kitabın yayın ve basımından sorumlu kişi ve kurumlar hakkında şikâyetçi olmuştu. O dönemde kitapla ilgili resen inceleme yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, içerikte yer alan bazı yazıların 18 yaşından küçüklerin maneviyatı üzerinde muzır ve müstehcen tesir yapacağına karar vermişti.

Editör: Nehir Durdağı