MasterChef Türkiye'deki kendine özgü tarzıyla kısa sürede dikkat çeken Ayşe Ekiz, yarışmadan elendikten sonra sürpriz bir teklif aldı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Ayşe'yi belediyenin gastronomi biriminde çalışmaya davet etti. Köksal, Ayşe'nin gastronomi alanında Afyonkarahisar'ı en iyi şekilde temsil edeceğini vurguladı.

Ayşe Ekiz’in MasterChef Yolculuğu

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan Ayşe Ekiz, MasterChef başvuru videosuyla büyük beğeni toplamış ve kısa sürede geniş bir hayran kitlesine sahip olmuştu. Ancak yarışmanın son haftalarında güçlü rakipleri karşısında istenen performansı gösteremedi. Ekiz, yarışmadaki başarısızlığıyla ilgili "Şef olmuyor benden herhalde, buraya kadar mı bilemem ama tecrübelerim yetersiz sanırım" sözleriyle yaşadığı hayal kırıklığını dile getirmişti.

Eleme Sürecinde Haksızlık İddiaları

Ayşe'nin elendiği haftada, yarışmacı Şirin'in Ezgi'ye alışveriş listesi vermesi ve yönlendirmede bulunması sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Birçok seyirci, Ayşe’ye haksızlık yapıldığını savundu ve sosyal medyada destek mesajları yağdı.

Yabancı Damat dizisinin yıldızı Özgür Çevik evlendi Yabancı Damat dizisinin yıldızı Özgür Çevik evlendi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı'ndan Davet

Ayşe Ekiz'in elenmesinin ardından, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’dan sürpriz bir iş teklifi geldi. Afyon Türkeli Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Köksal, Ayşe'yi gastronomi birimlerinde görev almak üzere davet etti. Köksal, "Ayşe Ekiz, Afyonkarahisarımızı en iyi şekilde temsil etti. Hata yapmaktan korkmayan ve sürekli kendini geliştiren biri olarak gastronomi alanında bize güç katacaktır" dedi. Afyonkarahisar’ın UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na gastronomi alanında dahil olduğunu hatırlatan Köksal, Ayşe'nin bu süreçte büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Editör: İrem Nur Kaya