Canan Karatay'dan bilim dünyasını çıldırtacak sözler! Canan Karatay'dan bilim dünyasını çıldırtacak sözler!

Maymun çiçeği virüsü (Mpox) bir ülkeye daha yayıldı. Gabon'da ilk Mpox vakası doğrulandı. Gabon Sağlık Bakanlığı, perşembe günü Uganda'dan dönen ve yüksek ateş ile hastalığa benzer cilt lezyonları gösteren 30 yaşındaki bir adamın testinin pozitif çıkmasının ardından, ülkede ilk Mpox vakasını resmen ilan etti.

DSÖ'den Mpox İçin Küresel Halk Sağlığı Acil Durumu

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Mpox virüsünün Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ortaya çıkmasının ardından komşu ülkelere yayılmasından ve virüsün yeni bir türü olan Ib türünün bulaşma hızının artmasından dolayı küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Bu gelişmeler, virüsün kontrol altına alınması konusunda uluslararası toplumda endişelere yol açıyor.

Uganda'dan Gelen Hasta

Gabon Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Uganda'dan dönen ve Mpox semptomları gösteren 30 yaşındaki bir adamın testleri pozitif çıktı. Hastada, yüksek ateş ve virüse özgü cilt lezyonları görüldü. Bakanlık, gerekli sağlık tedbirlerinin alındığını ve hastanın izole edildiğini bildirdi. Halk, bu yeni salgın riskine karşı uyarıldı ve hijyen önlemlerine dikkat etmeleri istendi.

Editör: İrem Nur Kaya