Milli Eğitim Bakanlığı yabancı dil eğitimi ile ilgili yeni uygulamanın başlaması için harekete geçti.

MEB, yabancı dil ders saatlerinin artırıldığı ve İngilizcenin yanı sıra ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitiminin verildiği "Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli"nin kapsamını genişletme kararı aldı. 26 ilde uygulanan pilot uygulama, yeni eğitim-öğretim yılında 81 ildeki 300 okulda hayata geçirilecek.

ŞİDDETE KARŞI HİZMET İÇİ EĞİTİM

MEB, okullarda şiddeti önlemek amacıyla dün yayımladığı genelge ile tüm okul ve kurum yöneticilerini hizmet içi eğitime tabi tutma kararı aldı. Bakanlık, bu kararla birlikte eğitimdeki reformları ve önlemleri açıklamaya devam ediyor.

ÇOKLU YABANCI DİL EĞİTİM MODELİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli"ni pilot uygulama olarak 26 ildeki 32 okulda başlattı. Bu projeye, ortaokul 5. sınıf seviyesinde toplam 2.999 öğrenci katıldı. Öğrenciler, Türkçe eğitimlerinin yanı sıra, haftalık ders saatleri artırılmış iki yabancı dil dersi aldı.

14 SAAT İNGİLİZCE, 2 SAAT ALMANCA 

MEB'den milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklama! MEB'den milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklama!

Geçen sene 5. sınıflarda başlayan uygulamanın, bu sene 6. sınıflarda da süreceği ve yeni seçilen 5. sınıflarda da uygulanacağı öğrenildi. Bu eğitim öğretim döneminde, uygulama 81 ildeki 300 okulda yürütülecek. Öğrenciler, haftalık 40 ders saatinde 14 saat İngilizce ve 2 saat Almanca dersi alacaklar.

KARAR, ANKET SONUÇLARINA GÖRE VERİLDİ

Modelin kapsamına giren öğrenciler, öğretmenler, okul yöneticileri ve velilerle yapılan görüşme ve anket sonuçları, uygulamanın 300 okula genişletilmesinde etkili faktörler arasında yer aldı.

Bu model, öğrencilerin hedef dilde daha fazla maruz kalmalarını sağlayarak yeni bir dili öğrenmeye karşı olumlu bir tutum geliştirmelerini hedefliyor. Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) doğrultusunda dört temel dil becerisini kalıcı hale getirmek ve dili etkili bir şekilde kullanmalarını sağlamak amaçlanıyor. Model, "iletişimsel dil öğretimi" yaklaşımını benimseyerek çok dilli öğretim stratejilerini kullanıyor. Bu sayede öğrenciler sadece dil becerilerini değil, aynı zamanda kültürel farkındalık ve etkili iletişim becerilerini de geliştirecekler.

Bakanlık, bu model için özel bir eğitim-öğretim süreci hazırladı ve kullanılacak materyalleri öğretmenlere ve öğrencilere ücretsiz olarak sağlayacak.