Bakan Tekin okullardaki yeni yasakları duyurdu Bakan Tekin okullardaki yeni yasakları duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından illere gönderilen genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim-öğretimi aksatmadan düzenlenmesi ve öğrencilerin olumsuz bir durumla karşılaşmamaları gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, genelgede, mevcut ileri saat uygulamasının devam etmesine karar verildiği ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde ders yılının en az 180 iş günü olması gerektiği hatırlatıldı. Bu düzenlemeler, öğrencilerin daha verimli bir eğitim alması için yapıldı. Genelgede, ilk ve ortaöğretim okullarındaki derslerin başlama ve bitiş saatleriyle ilgili olarak Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan ilgili maddelere de değinildi. Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde, illerdeki valiliklere bölgelere ve hizmetin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisi verildiği ifade edildi.

Yaz saati uygulamasının sürdürülmesi nedeniyle, 'kış saati' düzenlemesine ilişkin taleplerin il bazında mesai ve ders saatlerinin belirlenmesi yetkisinin valiliklere ait olduğu hatırlatıldı. Ayrıca, genelgede gün doğumu ve batımının yanı sıra toplumsal koşullar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanması gerektiği vurgulandı. Bu kapsamda, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim-öğretimi aksatmadan düzenlenmesi ve öğrencilerin olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için gerekli önlemlerin alınması istendi.

Editör: Emine Koç