EĞİTİM

MEB'den öğrencilere duyuru: Tüm müfredat değişiyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredatta köklü bir değişikliğe gitti. MEB artık "Orta Asya" yerine "Türkistan" kavramının kullanılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda Türk Devri'ni Türkiye ile sürdürmeyi ve Türk dünyasının yükselen güç olmasını hedefliyor. "Birliğimiz gücümüzdür" anlayışıyla Türk dünyasını daha dayanıklı hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Erdoğan, "Liderler olarak güçlü bir Türk dünyası inşası için birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz.

Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm Türk dünyasının barış, refah ve güvenliği için adımlar atmaya devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu Türk Devletleri Teşkilatı'yla birleştirerek, Türk devrini inşa etmek için işbirliği yapacağız" demişti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, lise hazırlık ve 9. sınıflarda uygulanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında genelge yayımladı. Yeni müfredatta tarih derslerinde köklü değişiklikler yapılarak terim ve kavramların aslına uygun kullanılması sağlanacak.