Habertürk TV'de ana haber bültenini sunan Mehmet Akif Ersoy, yeni göreve atandı.

Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, Mehmet Akif Ersoy'un Habertürk TV, Genel Yayın Yönetmenliğine atandığını açıkladı.

Tekdağ, "Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliğine televizyonumuzun değerli anahaber sunucusu, programcısı ve habercisi Mehmet Akif Ersoy arkadaşımız atanmıştır. Kendisine yeni görevinde de üstün başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF ERSOY KİMDİR?

8 Ocak 1985’te İstanbul'da doğdu.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamladığı öğreniminin ardından 2009 yılında 6 News televizyon kanalında muhabir olarak göreve başladı. 

2010 yılında TRT TÜRK – Addis Ababa Temsilciliği görevine getirildi. 

2011 yılında başta Libya, Yemen, Şam, Erbil olmak üzere pek çok noktada TRT temsilcisi ve savaş muhabiri olarak görev yaptı. TRT TÜRK Trablus ve Sana muhabirliği görevini yürüttü. 2012 yılında dönemin lideri Muammer Kaddafi ile ölümünden önce son röportajı yapan gazeteci oldu.

2012 yılında TRT Kahire-Mısır Temsilcisi oldu. 

2014 yılında TRT İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı olarak çalışmaya başladı. 

Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Ortadoğu ve İslam Coğrafyası Sorumlu Başkan Müşaviri olarak atandı. 2016 yılında Dış Politika Dergisi Genel Yayın Yönetmeni oldu.

2017 yılında Habertürk'e geçti. Manşet, Nedir Ne Değildir gibi programların moderatörlüğünün yanı sıra anahaber sunuculuğunu üstlendi. 

Sinan Ateş davasında flaş gelişme! Sinan Ateş davasında flaş gelişme!

2022’de Show TV anahaber sunucusu Pınar Erbaş ile evlendi.

"Tünel- Gazze'de Yaşamak" adlı bir de kitabı bulunuyor.

Editör: Gürel Yurttaş