Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiğine yönelik iddianın ardından piyasalarda dalgalanmalar yaşandı. Doların 34 TL'ye yükselmesi ise kulislerde ses getirdi. İki ekonomistin öne sürdüğü çarpıcı iddialar ise dikkat çekti.

Kan donduran ifade: Salim Güran'ın iki yengesiyle yasak ilişkisi vardı, Narin onları gördü Kan donduran ifade: Salim Güran'ın iki yengesiyle yasak ilişkisi vardı, Narin onları gördü

Mehmet Şimşek'in istifasının son anda engellendiği iddiası ve bu iddianın Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlanması ile ilgili gündem hala devam ediyor. Başkent kulisleri hala bu gelişmeyi tartışıyor.

Bu haber sonrası doların rekor kırarak 34 TL'ye ulaşması, bu iddiaları daha da güçlendirdi. Halk TV'de Buket Güler'in sunduğu Haber Masası programına katılan ekonomi profesörü Öner Günçavdı, konuyu farklı bir bakış açısıyla değerlendirdi. Prof. Dr. Günçavdı, Mehmet Şimşek ile ilgili haberin AKP içinden bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde sızdırılmış olabileceğini iddia etti.

Editör: İrem Nur Kaya