Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, istifa edeceğine dair ortaya atılan iddiaları sert bir dille yalanladı. Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstifa etmedim, bu tür söylentiler gerçeği yansıtmıyor. Cumhurbaşkanımızın desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz. Ekonomimizi ve piyasalarımızı uydurma hikayelerle etkilemeye çalışanlara izin vermeyeceğiz," ifadelerini kullandı.

İstifa iddiaları sonrasında Borsa İstanbul'da yaşanan dalgalanmalar dikkat çekerken, Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt'un bu iddiaları dillendiren isimlerden biri olduğu öğrenildi. Enginyurt, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Borsa İstanbul, sebepsiz yere düşmedi. Mehmet Şimşek istifa etti. Pazartesi ülke yangın yeri olacak," demişti.

Ancak sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu açıklamaların ardından, Enginyurt'un 2007 yılında borsa manipülasyonundan 3 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı. Bu durum, Enginyurt'un iddialarının arkasındaki motivasyonu sorgulattı.

Narin Güran cinayetinde yeni gelişme! Narin Güran cinayetinde yeni gelişme!

Tartışmaların ardından Enginyurt, yeniden sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Borsanın düşüşünden beni sorumlu tutuyorlar. Şimşek’in istifasını saat 20.09'da yazdım, borsayı nasıl ben düşürdüm? Mehmet Şimşek istifa etmelidir, bu düşüncemden vazgeçmedim," dedi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ise, bu iddiaları ortaya atan sosyal medya hesaplarına yönelik inceleme başlattığını duyurdu. SPK'dan yapılan açıklamada, "Hazine ve Maliye Bakanı’mız Sayın Mehmet Şimşek hakkında asılsız istifa haberleri üzerinden Borsa yatırımcısını yanlış yönlendiren hesaplarla ilgili gerekli incelemeler başlatılmıştır," denildi.

Editör: İrem Nur Kaya