Ünlü akaryakıt devi satıldı! Ünlü akaryakıt devi satıldı!

Meksika’nın güneyini etkisi altına alan John Kasırgası, şiddetli rüzgarlar ve yağışlar nedeniyle sel ve toprak kaymalarına yol açtı. Guerrero ve Oaxaca eyaletlerinde üç kişi hayatını kaybetti.

Pazartesi akşam saatlerinde karaya ulaşan kasırga, ağaçları devirdi, evlerin çatılarını uçurdu ve elektrik hatlarında büyük hasara neden oldu. Guerrero Eyalet Valisi Evelyn Salgado, Tlacoachistlahuaca kasabasında iki kişinin, Malinaltepec'te ise bir kişinin toprak kayması nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Oaxaca’daki Puerto Escondido ve Huatulco havaalanlarında uçuşlar askıya alınmıştı, ancak sabah saatlerinden itibaren uçuşlar yeniden başladı. Sivil savunma ekipleri ve Ulusal Muhafızlar, çamurla kaplanan yolları temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Elektrik şirketi CFE, 99 bin evde elektrik kesintisi yaşandığını, ancak onarım çalışmaları sonucunda büyük bir kısmına elektriğin yeniden sağlandığını duyurdu.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi’ne göre, John Kasırgası tropikal fırtınaya dönüşerek şiddetini azaltmış durumda ve ülkenin iç kesimlerine doğru ilerliyor. Kasırganın ardından bölgede toparlanma ve hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Editör: İrem Nur Kaya