İstanbul Sarıyer'deki Memduh Paşa Yalısı'nda gerçekleşen ve 130 milyon lira değerindeki ziynet eşyası ve dövizin çalındığı büyük soygunun firari şüphelilerinden Ahmet Y. ve Serdar C. yakalandı. Şüpheliler, olayla ilgili şaşırtıcı ifadeler verdi.

9 Haziran sabahı Sarıyer Kireçburnu'ndaki Memduh Paşa Yalısı'nda film sahnelerini aratmayan bir soygun gerçekleşti. Yaklaşık 1,5 yıl önce özel güvenlik görevlisi olarak işe başlayan Ahmet Y.'nin, iddialara göre arkadaşlarıyla birlikte planladığı bu soygunla, 4 ayrı kasadan 130 milyon lira değerinde döviz ve ziynet eşyası çalındı.

Filmi Aratmayan Kaçış: 10 Şüpheli Gözaltında

Polis ekipleri, soygunla ilgili İstanbul, Edirne ve Balıkesir'de düzenledikleri operasyonlarda 7 şüpheliyi yakaladı. Devam eden operasyonlarda 3 şüpheli daha gözaltına alındı, böylece toplamda 10 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerden 3'ü tutuklandı. Ancak güvenlik görevlisi Ahmet Y. ve arkadaşı Serdar C. firariydi.

Firarilerin Yakalanması ve Şaşırtıcı İfadeler

Geçtiğimiz hafta Sakarya'nın Karasu ilçesinde yakalanan Ahmet Y. ve Kâğıthane'de gözaltına alınan Serdar C., çıkarıldıkları mahkemede ifadelerinin ardından yurtdışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

Ahmet Y. ifadesinde, "Olayla alakam yok, beni kurban ettiler. Güvenlik görevlisi olarak çalışıyordum ve olaydan haberim yoktu. Olay gecesi, klimacıların geleceğini söylediler. Gece saat 01:55’te gelen üç maskeli kişiye kapıyı açmak zorunda kaldım. Bana patronumu aramamamı söylediler, sonra içeri girdiğimde kasaların paramparça olduğunu gördüm" dedi. Ayrıca, soyguncuların kendisini zorla arabalarına bindirip Bağcılar’a götürdüğünü öne sürdü.

İtirafçı, bunu ilk kez mahkemede söyledi: Arif'in kızını öldürdüm, bu cesedi yok edeceksin İtirafçı, bunu ilk kez mahkemede söyledi: Arif'in kızını öldürdüm, bu cesedi yok edeceksin

Diğer şüpheli Serdar C. ise, Ahmet Y.'nin kendisini arayıp yanına çağırdığını belirterek, "Ahmet'in yanına gittiğimde iki kişi daha vardı. Ahmet, çalıştığı yerin soyulduğunu söyledi ve bana iki çanta gösterdi. Çantalardan birinde güvenlik kıyafeti, diğerinde ise bir miktar para vardı. Olayla hiçbir ilgim yok, sadece Ahmet'in çağrısı üzerine oradaydım" ifadelerini kullandı.

Editör: İrem Nur Kaya