SANAT

Mersin Şehir Tiyatrosu 24. Sezonunu “Kuş Öpücüğü” ile Açtı

Mersin Şehir Tiyatrosu 24. sezonunu “Kuş Öpücüğü” oyunu ile açtı. Başkan Seçer’in katıldığı prömiyerde sanatın topluma katkısına vurgu yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 24. sanat sezonunun açılışını “Kuş Öpücüğü” adlı oyun ile gerçekleştirdi. Mezitli Kültür Merkezi'nde prömiyeri yapılan oyuna, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer de katılarak, tiyatroseverlerle birlikte bu özel anı paylaştı.

Sanatseverler “Kuş Öpücüğü” ile Buluştu

Berkay Ateş’in yazdığı, Necati Kutlu'nun yönettiği “Kuş Öpücüğü” adlı oyun, seyirciler tarafından ilgiyle karşılandı. Oyunun dekor ve kostüm tasarımı Zehra Alev Tol tarafından yapılırken, ışık tasarımı Zeynel Işık, video tasarımı Arzu Görgülü ve müzik tasarımı Emrah Oğuz’a ait. Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni olarak görev yapan Ozan Erdönmez’in de katkılarıyla oyun, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Sezon açılışını izleyen Başkan Seçer, oyun sonunda sahneye çıkarak ekibe çiçek takdim etti ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

“Sanatın Olduğu Yerde Demokrasi ve Güzellik Olur”

Başkan Vahap Seçer, açılış konuşmasında sanatın toplum üzerindeki etkisine dikkat çekti. Sanatçıların büyük emek vererek oyunları sahneye taşıdığını belirten Seçer, Mersin'in çok renkli bir şehir olduğunu ve farklı kültürleri barındırdığını vurguladı. Seçer, "Bu kentin belediye başkanı olmak büyük bir onur. Sanatla toplumda birlik sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğer sanat ve sanatçı varsa demokrasi de olur," ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer ayrıca Şehir Tiyatrosu’nun bu sezon 12 oyun sahneleyeceğini belirtti. Belediyenin yeni binasında yer alan Çocuk Tiyatro Sahnesi’nin açılışında da bulunduğunu söyleyen Seçer, "Çocuklarımızın belediyeye gelerek devlet kurumlarının sıcak yüzünü görmelerini istiyoruz," dedi.

Sanatçılar ve Katkı Sağlayanlar Açılış Heyecanını Paylaştı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Şehir Tiyatrosu ekibinin özverili çalışmalarına dikkat çekerek, oyunu kaleme alan Berkay Ateş’e teşekkür etti. Özdülger, “Her sezon açılışında büyük bir heyecan yaşıyoruz. Emeğimizin karşılığını alkışlarla almak bizim için en büyük mutluluk,” dedi.

Oyunun yazarı Berkay Ateş ise “Kuş Öpücüğü”nün 2016 yılında kaleme alındığını, oyunun yıllar sonra Mersin’de sahnelenmesinden onur duyduğunu ifade etti. Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ozan Erdönmez de yeni sezonda Mersin halkını sanatla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.